Slovnaft podpísal s bankami zmluvu o úvere v objeme 200 mil. eur

06.12.2013 Bratislava

Bratislava 6. decembra (TASR) - Spoločnosť Slovnaft, a. s., podpísala so zástupcami ôsmich bánk zmluvu o úvere v objeme 200 miliónov eur. Použitie financií nie je viazané na konkrétne účely, úver môžu využiť okrem samotnej spoločnosti aj firmy, ktoré patria do skupiny Slovnaft. Informoval o tom dnes hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie spoločnosti Anton Molnár.

Syndikovaný úver Slovnaftu poskytnú Česká sporiteľňa, a. s., Československá obchodná banka, a. s, HSBC Bank plc, Komerční banka, a. s., pobočka zahraničnej banky, Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, a. s., UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s., pobočka zahraničnej banky, VÚB banka. Koordinátorom úveru bola Československá obchodná banka, ako agent bude vystupovať UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia.

"Ceníme si dôveru bánk, ktoré uzavreli so spoločnosťou Slovnaft úverovú zmluvu v takom významnom rozsahu. V čase, keď rafinérsky priemysel v Európe ovplyvňuje pokles spotreby ropných produktov a rastúci tlak konkurencie, sú investície do rozvoja a schopnosť vyrábať nákladovo efektívne kľúčové pre úspešné pôsobenie všetkých spoločností v sektore. Tohto sme si vedomí aj v rámci Slovnaftu a veríme, že naše rozhodnutia prispejú k dlhodobej konkurencieschopnosti spoločnosti," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovnaftu, a. s., Oszkár Világi.

V najbližšom období plánuje Slovnaft významné investície. Tento rok spoločnosť začala výstavbu nového závodu na výrobu polyetylénu za viac ako 200 miliónov eur, celkové investície do oblasti plastov však presiahnu 300 miliónov eur. Investičný program však počíta aj s viacerými menšími projektmi v oblasti spracovania ropy.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou, je členom medzinárodnej skupiny MOL. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR.
 

Vyberte región